Jeg syntes lige, at i skal have lov til at møde den her skønhed. Balter er en 5 årig fjordhest, som er ved at blive redet op, til at kunne gå som rideskolehest. Jeg blev tilkaldt for ca. en måneden siden, fordi han havde en tendens til at falde på forparten, som om at han bare lagde sig på sine forknæ, og så skulle han have hjælp til at komme op.
Jeg lavede den sædvanlige bevægelsesanalyse, hvor nogle af de ting jeg ser, er at han “klikker” over i sine albueled i skridten. Han smider ryggen samt løber i overgangene. Jeg observerede også at han ikke kan “sætte” sig på bagparten i galoppen.
Under afbalanceringen finder jeg nogle meget væsentlige ting, som jeg tænker kan have haft stor indflydelse på hans bevægelse samt adfærd. Overlinjen findes meget stram, begge albuer følelse blokeret og spændte i omregnet liggende legementer. Og han blev meget sur ved kastrationsaret, og det føltes som en blomst der blev trukket op i midten. Disse tre ting er blot en lille del af det jeg fandt, men også nogle af dem der har haft den største indflydelse på ham.
Efter behandling ser jeg ham igen, til endnu en bevægelsesanalyse hvor jeg ser en meget glad og energisk hest, der er fin fri i overlinje. Sætter sig en del mere på bagparten, løber heller ikke på samme måde i overgangene. “Klikker” stadig over i albuleddene i skridt, men det blev reduceret med ca. 70%
Jeg ser ham igen efter 3 ugers tid, for af lave en opfølgning på ham. Ejeren fortæller at han IKKE har væltet på forparten siden før første afbalancering, samt at han er blevet gladere og har mere gå på mod, til at lærer ny ting i ridningen.

Natascha West