Blodsystemet og det kardiovaskulære system

Det allerførste der bliver skabt hos et foster er hjertet. Hjertet består af 3 lag. Inderst inde er der endocardium, det er her at blodet bliver ”fyldt” op. Dette område er et halv sejt bindevævsområde. Myocardium er det muskellag der pumper. Pericardium er en væske fyldt sæk som hjertet ligger i. Hjertet er opbygget på den måde at det har forskellige kamre som hver har deres specifikke funktion. Kamrene bliver holdt adskilt af septre som sørge for at blodet ikke løber mellem de enkelte kamre, så blodet løber hen til sin ”rigtige” position. Hvis der kommer tilbageløb i blodet ville det skabe problemer.
Hjertet er delt op i 2 afdelinger. En lungecirculation, som løber fra hjertet til lungevæv, dette tilhøre højre atrium (hjerteforkamre). En systemisk circulation, som løber fra hjertet til kroppens væv, dette tilhøre venstre atrium (hjerteforkamre).

Blodet
Blodet er også delt op i 2, arterier (røde blodlegemer) og vener (hvide blodlegemer). Arterier – er de blodårer der føre det iltet blod fra hjertet ud til vævet. Arterier kaldes også erytrocytter, de bærer pigmentet hæmoglobin som produceres i knoglemarven. Der er en stor arterie som kaldes aorta (legemes pulsåren), aorta forgrener sig til 2, den føre blodet til forparten og bagparten. Den ene af grenene føres til forparten og ned til arteria brachialis, hvor den anden i forparten føres til hals og hoved arteria carotis. Arterier er altid omgivet af temmelig tyk og robust væg af muskler. Arterierne er omgivet af musklerne for at beskytte for det tryk der opstår når hjertet pumper. Hvis ikke musklerne kan modstå det udvikler man aneurismer som kan briste.

Vener
Vener – føre det af-iltet blod tilbage til hjertet. Venerne kaldes også leukocytter. Der er færre af leukocytter end erytcytter. Disse kommer både fra knoglemarven og lymfesystemet. Hvis der er infektion eller andre sygedomme bliver der produceret flere. Venerne føre det af-iltet blod tilbage til hjertet, hvor hjertet kan pumpe det videre til lungerne som så tilføre ilt til blodet, og sender det tilbage. Hjertet sender så det geniltet blod videre ud i systemet, og således køre blodsystemet i kreds.

Kappilærer
Kappilærer er de mindste af de mindste små forgreninger af blodet ”træ”, her er der både en arteriel og venøs del. Disse blodåre er meget tynde som et hårstrå. I disse blodåre er trykket ca. 60% lavere end i aorta. Jo flere forgreninger der er desto mindre bliver strømmen af blodet. Der er en meget lille del af blodet som er blodlader (trombcytter) som er i stand til at kunne reparere ødelagte blodkar.

Kontakt Info

Natascha West

Find mig her

Natascha West
Natascha West

“Jeg bruge de teknikker jeg er udlært i, som er kraniosakral og functional indirect technique. Denne behandling er en meget mild, men effektiv metode til at afspænde de forskelige væv.”

Natascha West
Natascha West Hesteterapeut
“ Inden jeg går i gang med at undersøge de enkelte segmenter og afbalancerer hesten, laver jeg en bevægelses analyse af hesten i longe.”
Natascha West

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftes bliver stillet. Hvis dit spørgsmål ikke findes nedenfor, er du velkommen til at kontakte mig.

Du kan kontakte mig på telefon 41663930, eller sende mig en mail på nwhesteterapeut@gmail.com.
Jeg tager 300 kr per behandling i en radius inde for 30 km.
Det normale er 1-2 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum.
KST betyder Kranio-Sakral Terapi. Det er en meget blid behandlingsform .
Ja, jeg vil løbende skrive nye artikler om hestens sundhed. Hold øje med denne side og min Facebook side.
Den måde jeg behandler på, er ved først at se hesten i longe og bagefter undersøger jeg de forskellige segmenter, så hesten kommer tilbage i balance.
Jeg er uddannet hos Sidsel Sommer, og var færdig 2018.
Ja, du kan følge mig på facebook på dette link. Facebook

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig gerne