Tungeben

Tungebenets funktion, er som en gynge for selve tungen, som så hænger i bunden af knogleophænget. Tungen er som et vedhæng, på tungebenet. Den måde knoglen hænger på, i forhold til dens vinkel, er med til at styre tungens bevægelser. Hvis selve tungebenet hænger skævt, ville selve bevægeligheden, også blive skæv og der med gynger tungen skævt, i munden på hesten.Heste kan få slået tungebenet skævt, hvis den fx. har haft en tidligere skade, hvor den har slået kraniet skævt. Dette kan ske hvis den fx. får et chok i boksen, og måske trukket hovedet lidt for hurtigt op, og ramt op i boksen. Det kan også forekomme via grimeskader, eller hevet hovedet hurtigt op i vandspiltorvene. Det kan også være kommet af et slag på kæben, uopdagede tandproblemer, som kan give skævt bid. Så der kan være rigtig mange ting, som kan påvirke biomekanikken, i hele kraniet, der tilhøre kæbe og tungeben. Mange heste ville give tegn, til det ved fx. headshaking/ uro på hovedet, urenheder på forparten, til og med blive en smule utaktet og have ændrende adfærd.
Selve ophænget, hænger sammen med de store muskler, der fæstner på forsiden af skuldrene og brystbenet. Det er her at forparten også kan se skadet ud hvis tungebenet hænger skævt. Med de teknikker jeg udøver, kan et tungeben nemt rettes, samt hele kraniet, med mindre der er snak om slidgigt mellem tungebenet og selve kranieknoglen. På billedet herunder ses tungebenet som det hænger i det lille vedhæng i bunden af knogle ophænget. Der ses også hvordan tunger hæftes på ”gyngen. ”

Kontakt Info

Natascha West

Find mig her

Natascha West
Natascha West

“Jeg bruge de teknikker jeg er udlært i, som er kraniosakral og functional indirect technique. Denne behandling er en meget mild, men effektiv metode til at afspænde de forskelige væv.”

Natascha West
Natascha West Hesteterapeut
“ Inden jeg går i gang med at undersøge de enkelte segmenter og afbalancerer hesten, laver jeg en bevægelses analyse af hesten i longe.”
Natascha West

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftes bliver stillet. Hvis dit spørgsmål ikke findes nedenfor, er du velkommen til at kontakte mig.

Du kan kontakte mig på telefon 41663930, eller sende mig en mail på nwhesteterapeut@gmail.com.
Jeg tager 300 kr per behandling i en radius inde for 30 km.
Det normale er 1-2 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum.
KST betyder Kranio-Sakral Terapi. Det er en meget blid behandlingsform .
Ja, jeg vil løbende skrive nye artikler om hestens sundhed. Hold øje med denne side og min Facebook side.
Den måde jeg behandler på, er ved først at se hesten i longe og bagefter undersøger jeg de forskellige segmenter, så hesten kommer tilbage i balance.
Jeg er uddannet hos Sidsel Sommer, og var færdig 2018.
Ja, du kan følge mig på facebook på dette link. Facebook

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig gerne